Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΕΜΑ CATALANA ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΚΡΕΜΑ CATALANA ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΚΡΕΜΑ CATALANA ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 4
: 20 min
: 15 min
           
: 4 hr

Διάσημη κρέμα της Καταλονίας που μοιάζει αρκετά με την crème brûlée εφόσον καραμελώνεις την επιφάνεια με ζάχαρη. Δοκιμάστε την στην δροσερή εκδοχή της, χωρίς ζάχαρη αλλά με αρωματισμένα φρούτα και μπαγιάτικο κέικ ή τσουρέκι που σας έχει περισσέψει. Αν δεν έχετε κέικ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μπισκότο. Για φρούτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι έχετε στο ψυγείο σας ή ότι σας αρέσει.

Ingridients
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 1-2 κουτ. σούπας νερό
  • 560 γρ. γάλα
  • 1 φλοίδα από ακέρωτο λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 στικ φρέσκιας βανίλιας
  • 5 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μπαγιάτικο κέικ ή τσουρέκι, κομμένο σε μικρούς κύβους ή σπασμένα μπισκότα βανίλιας ή σαβαγιάρ
  • Για τα φρούτα
  • 100 γρ. μύρτιλλα φρέσκα*
  • 100 γρ. ράσμπερι, φρέσκα
  • 100 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμμένες κομμένες σε μικρές φέτες
  • 1 πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 βερίκοκα, πλυμμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 180 ζάχαρη καστανή
  • 50 ml νερό
  • 40 ml Cointreau (λικέρ πορτοκάλι)
  • Για το σερβίρισμα
  • Διάφορα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • * Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φρούτα
Instructions
  • Step 1 Για την κρέμα: Βάζω το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω την φλοίδα λεμονιού και την κανέλα. Κόβω στη μέση τη βανίλια, αφαιρώ τα σποράκια και τα ρίχνω (μαζί με τον φλοιό) στην κατσαρόλα. Ζεσταίνω το γάλα μέχρι να πάρει 1 βράση και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 2 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το κορν φλάουρ με το νερό.
  • Step 3 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη, υποκίτρινη κρέμα. Προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύω.Αρχίζω να ρίχνω αργά αργά το ζεστό γάλα στο μπολ με το μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Πετάω την κανέλα, τη φλοίδα λεμονιού και τις φλοίδες της βανίλιας.
  • Step 4 Προσαρμόζω ένα ψιλό σουρωτήρι επάνω στην κατσαρόλα που έβρασα το γάλα και «περνάω» από εκεί το μείγμα του μπολ.
  • Step 5 Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Step 6 Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω την κρέμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, σκεπάζω με μεμβράνη που να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Step 7 Για τα φρούτα: Βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζω για 2-3 λεπτά (από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το Cointreau. Ανακατεύω και αφήνω το σιρόπι να μισοκρυώσει.
  • Step 8 Βάζω όλα τα φρούτα σε ένα μπολ και ρίχνω το σιρόπι. Αφήνω τα φρούτα για 15 λεπτά να ποσαριστούν.
  • Step 9 Για το σερβίρισμα: Μοιράζω τα φρούτα σε 4 ποτήρια. Μοιράζω το κέικ, το τσουρέκι ή τα μπισκότα και τα ραντίζω με λίγο από το σιρόπι που ποσάρισα τα φρούτα.
  • Step 10 Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο, την αδειάζω σε ένα μπολ και την χτυπάω για λίγο με το σύρμα να αφρατέψει.
  • Step 11 Την μοιράζω στα ποτήρια και στολίζω με λίγα φρέσκα φρούτα.

Related Posts

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ

Ήρθε ο Γενάρης, ο πιο κρύος μήνας του χρόνου… Ίσως να είδατε χιόνι, όμως τα φρούτα του μήνα είναι εδώ για να μας θυμίσουν λίγο καλοκαίρι ! Όπου και να τα βρείτε (λαϊκή, σουπερμάρκετ…) μη διστάσετε και αγοράσετε τα…Τα πιο πολλά φρούτα από αυτά θα […]



Subscribe