Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Κρέμα λεμονιού με καραμελωμένα εσπεριδοειδή

Κρέμα λεμονιού με καραμελωμένα εσπεριδοειδή
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 10΄ 10΄ 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κοζάνη!
Υλικά Εκτέλεση
Για την κρέμα

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 ml ζαχαρούχο γάλα
  • χυμό & ξύσμα από 2 λεμόνια βιολογικά

Για τα καραμελωμένα εσπεριδοειδή

  • 1 πορτοκάλι βιολογικό
  • 1 λεμόνι βιολογικό
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικου με μέλι & λεμόνι
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτω το ξύσμα και λίγο λίγο το χυμό λεμονιού μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς στην κρέμα.
Μοιράζω την κρέμα στα ποτήρια και τα αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα σερβίρω.

Για τα καραμελωμένα εσπεριδοειδή: Βάζω μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνω το πορτοκάλι και το λεμόνι. Τα ζεματίζω για 3-4 λεπτά. Τα βγάζω από την κατσαρόλα και τα αφήνω να κρυώσουν για λίγο και τα κόβω σε μικρά κομμάτια.
Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη. Χαράζω το λοβό της βανίλιας και ξύνω τα σποράκια τα οποία προσθέτω στο τηγάνι. Βάζω το τηγάνι στη φωτιά και αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει. Προσθέτω 1 σφηνάκι νερό και τα κομμάτια των φρούτων και ανακατεύω απαλά με ξύλινη κουτάλα για 5-6 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι και μέλι. Αφήνω τις καραμελωμένα εσπεριδοειδή να κρυώσουν μέχρι την ώρα που θα τις σερβίρω.
Βγάζω τις κρέμες από το ψυγείο, μοιράζω τα καραμελωμένα φρούτα και στολίζω με λίγα φύλλα δυόσμου.