Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΖΑΜΠΟΝ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΖΑΜΠΟΝ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΖΑΜΠΟΝ

: 4
: 20 min
: 10 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η απόδειξη ότι ένα κλασικό πιάτο μπορεί να είναι νόστιμο, διαιτητικό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά! Το κοφτό μισό μακαρονάκι είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό. Η μουστάρδα αναδεικνύει την αντιοξειδωτική απόδοση του πιάτου. Άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες – β καροτένιο και φλαβονοειδή, με αξιοσημείωτη παροχή «αντιοξειδωτικών» μονάδων ORAC, που αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό της καθημερινής μας απαίτησης- παρουσιάζουν ευεργετικές επιδράσεις τόσο στη λειτουργία της καρδιάς, όσο και του ανοσοποιητικού συστήματος. Παράλληλα, το συγκεκριμένο πιάτο παρέχει σίδηρο για καλύτερη αιμοποίηση και ενίσχυση της φερριτίνης, καθώς και πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας για αποτελεσματικές βιολογικές λειτουργίες. Τέλος, το φρέσκο τυρί κρέμα, το γάλα και το τριμμένo ρεγκάτο, ενισχύουν την απόδοση της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την ισχυρή προστασία του ανοσοποιητικού!

Υλικά
  • 350 γρ. κοφτό μισό μακαρονάκι ΗΛΙΟΣ
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 ml γάλα
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας μουστάρδα (διαλέξτε όποια σας αρέσει περισσότερο –εγώ προτιμώ μια πικάντικη)
  • 100 γρ. ρεγκάτο Arla, τριμμένo
  • 400 γρ. βραστό χοιρινό ζαμπόν, από πλάτη, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω το κοφτό μακαρονάκι αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Το στραγγίζω και το αφήνω κατά μέρος ζεστό.
  • Βήμα 2 Για τη σάλτσα μουστάρδας: Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω το τυρί κρέμα, το γάλα και τη μουστάρδα και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Προσθέτω το ρεγκάτο και συνεχίζω το μαγείρεμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει και να ενωθεί στο μείγμα. Προσθέτω το κομμένο ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας.
  • Βήμα 3 Ρίχνω το καλά στραγγισμένο κοφτό μακαρονάκι , ανακατεύω προσεκτικά για να καλυφθεί με τη σάλτσα και προσθέτω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.