Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

: 4
: 30 min
: 40 min

Δείτε το κουνουπίδι αλλιώς… Πικάντικο αλλά και γλυκό αφού το πετιμέζι, «ρίχνει» την κάψα από τις πιπερίτσες τσίλι. Το πόσες θα βάλετε, είναι απλά θέμα γούστου και αντοχών!

Ingridients
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 2-3 πιπερίτσες τσίλι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν, ξερό
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 80 ml πετιμέζι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 60 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • αλάτι θαλασσινό
Instructions
  • Step 1 Βάζω αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνω το κουνουπίδι ολόκληρο και το βράζω για 10-15 λεπτά. Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρω σε μια γάστρα.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βάζω σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και την μουστάρδα και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα επάνω στο κουνουπίδι. Πασπαλίζω με την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το εστραγκόν και θαλασσινό αλάτι. Σκορπίζω τις πιπερίτσες και την ρίγανη, σκεπάζω με το καπάκι και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Step 3 Βγάζω την γάστρα από το φούρνο, αφαιρώ το καπάκι σκορπίζω επάνω στο κουνουπίδι τους κύβους βουτύρου. Επαναφέρω στο φούρνο (χωρίς καπάκι) και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει. .