Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

: 4-6
: 25 min
: 50 min

Οι ελιές Καλαμών συνήθως έχουν έντονη αψάδα. Για να την μετριάσουμε, τις ζεματίζουμε για 3 – 4 λεπτά σε νερό που κοχλάζει και τις στραγγίζουμε (χωρίς να τις στύψουμε), πριν τις ρίξουμε στο φαγητό.

Ingridients
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κουνουπίδι, χωρισμένο στα μπουκετάκια του (κόβουμε και τα κοτσάνια του σε λεπτές φέτες)
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 λίτρο νερό (ή ζωμός λαχανικών)
  • 4 – 5 σπόροι μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα μπουκετάκια κουνουπιδιού για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Ρίχνω στην κατσαρόλα το σκόρδο και τον πελτέ και τα σοτάρω μαζί για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο πελτές να αρχίσει να «πιάνει» ελαφρώς στην κατσαρόλα. Ρίχνω ξανά στο σκεύος το κουνουπίδι, το νερό (ή το ζωμό), τα μπαχάρια και την κανέλα και ανακατεύω, ξύνοντας με την ξύλινη κουτάλα τα υπολείμματα του πελτέ από τον πάτο της κατσαρόλας για να διαλυθούν και να ενωθούν με το υγρό.
  • Step 3 Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και ρίχνω τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά.
  • Step 4 Προσθέτω τις ελιές, διορθώνω το αλατοπίπερο (αν χρειάζεται) και μαγειρεύω για άλλα 10 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Τέλος, ρίχνω το μαϊντανό, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό και συνοδεύω με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

Related Posts

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Ένα ψωμί διαφορετικό από όσα γνωρίζετε που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο σαν σνακ. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε τη ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ζύμη πίτσας με προζύμι και το ζωμό των παντζαριών να το χρησιμοποιήσετε για να αλείψετε τη ζύμη.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Κουνουπίδι Βραστό, στον ατμό ή στο φούρνο, το κουνουπίδι έχει μια αρκετή έντονη μυρωδιά που πολύ συχνά που δεν μας βοηθάει να αγαπήσουμε αυτό το λαχανικό. Παρόλο που συχνά υποτιμάται, το κουνουπίδι είναι, ωστόσο, βασικό λαχανικό που πρέπει να το τρώμε. Πλούσιο σε βιταμίνες και […]