Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 6
: 20 min
: 40 min

Νόστιμη και δυνατή γεύση μουστάρδας σε ένα κρέας τρυφερό και ντελικάτο. Χρειάζεται ένα φρουτώδες και δροσιστικό κρασί που θα βοηθήσει τις λεπτές γεύσεις του φαγητού να δέσουν αρμονικά.

Ingridients
  • 1 κουνέλι 1.200 γραμ. περίπου, κομμένο σε μερίδες από τον χασάπη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα με σπόρους ή απαλή
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τις μερίδες του κουνελιού και τις πασπαλίζω με το αλεύρι.
  • Step 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κουνέλι καλά σε όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνω το σκόρδο και το γυρίζω 2-3 φορές στο λάδι της κατσαρόλας. Σβήνω με το κρασί, αλατοπιπερώνω και προσθέτω 2 φλιτζάνια νερό. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.
  • Step 3 Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά.
  • Step 4 Με μια κουτάλα παίρνω λίγο από το ζωμό της κατσαρόλα και τον βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω την μουστάρδα και τον άνηθο και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακινώ να πάει η σάλτσα παντού. Πασπαλίζω με την πάπρικα και αποσύρω το φαγητό από τη φωτιά.
  • Step 5 Σερβίρω με φαρφάλες.

Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]