Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΥΝΕΛΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

: 4-6
: 10 min
: 2 hr

Ένα «ντελικάτο» φαγητό με μοναδική γεύση. Το σαφράν δίνει χρώμα και άρωμα και αγκαλιάζει το τρυφερό κρέας του κουνελιού.

Ingridients
  • 1 κουνέλι, σχετικά μεγάλο (βάρους 1½ κιλού) –ζητάω από τον κρεοπώλη να το κόψει σε κομμάτια-μερίδες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 4 κλωστίτσες σαφράν
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τα κομμάτια του κουνελιού. Τα αλευρώνω και τις τινάζω να φύγει το πολύ αλεύρι.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα κομμάτια του κουνελιού σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Step 3 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω 5 κουτ. σούπας από το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα κομμάτια του κουνελιού, συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνω με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύω για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη δάφνη, την πάπρικα, τη μουστάρδα, το σαφράν, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω νερό μέχρι να καλύψει πλήρως τα κομμάτια και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις τα υλικά πάρουν μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 1½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και να μείνει με το λαδάκι του. Το σερβίρω με πατατούλες τηγανητές κομμένες σε κύβους.