Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

: 4
: 10 min
: 1 hr

Το «λεπτό» κρέας του κουνελιού είναι από τα πιο νόστιμα και σε συνδυασμό με το δεντρολίβανο -είναι το τέλειο μυρωδικό για να το συνοδεύσει- παίρνει άλλη διάσταση.

Ingridients
  • 1 μέτριο κουνέλι, βάρους 1.200 γρ. (ζητήστε από τον κρεοπώλη να το κόψει σε μερίδες)
  • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 – 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κιλό κοκκάρια, ξεφλουδισμένα και ολόκληρα
  • 3 φλιτζ. τσαγιού (600 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές (αν δεν βρείτε, αγοράζετε απλές πατάτες, βιολογικές, μικρού μεγέθους και τις κόβετε στη μέση)
  • τα φυλλαράκια από 2 – 3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κουτ. σούπας ξερό, θρυμματισμένο)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 – 5 καρφάκια γαρίφαλο
  • 5 – 6 ολόκληροι σπόροι από μαύρο πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τις μερίδες του κουνελιού. Τις αλατοπιπερώνω, τις αλευρώνω και τις τινάζω απαλά για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Step 2 Σε μια μεγάλη και αρκετά φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κοκκάρια για 6 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν. Τα αλατίζω, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Step 3 Βάζω στην κατσαρόλα τις αλευρωμένες μερίδες του κουνελιού και τις σοτάρω στο λάδι που έμεινε στο σκεύος, για 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ. Προσθέτω τις πατάτες, το δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξερό), τη δάφνη, τα γαρίφαλα, το πιπέρι και την κανέλα. Ρίχνω ζεστό νερό ώστε απλώς να καλύψει τα κομμάτια και το αφήνω να πάρει μια βράση.
  • Step 4 Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 20 λεπτά. Προσθέτω τα κοκκάρια και 1 φλιτζάνι νερό ακόμη (αν έχει μειωθεί αρκετά) και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 – 40 λεπτά, μέχρι το κουνέλι να μαλακώσει καλά και τα κοκαλάκια του να ξεκολλάνε εύκολα από το ψαχνό. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύω για άλλα 5 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]