Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

: 30 κουλούρια
: 30 min
: 20 min

Είναι απίθανα κρατσανιστά και ευωδιάζουν κανέλα! Ποιος μπορεί να τους αντισταθεί;

Ingridients
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 1½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ανθρακούχο νερό
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • Για το πασπάλισμα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα (σκόνη), την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Step 2 Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ανθρακούχο νερό, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και ενιαίο μείγμα. Αδειάζω αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στεγνά υλικά και ανακατεύω με κυκλικές κινήσεις, αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια με τα χέρια, μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη και σχετικά σφικτή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτω κι άλλο αλεύρι.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύω τη ζάχαρη και την κανέλα για το πασπάλισμα.
  • Step 4 Πλάθω κουλουράκια στρογγυλά ή σε κοτσιδάκια ή απλώνω τη ζύμη με τον πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβω με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα. «Βουτάω» τα κουλουράκια στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας και τα αραδιάζω σε λαμαρίνες φούρνου (ή σε ρηχά ταψιά), στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά.