Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

: 25-30
: 30 min
: 20 min
           
: 3 hr

Πιο απλά και εύκολα δεν γίνονται. Απλώς υπολογίστε 3 ώρες που χρειάζεται η ζύμη στο ψυγείο, για να σταθεί και να κόβεται εύκολα στο σχήμα που θέλετε.

Ingridients
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • μια πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1 αυγό + 2 κρόκοι αυγού, όλα βιολογικά
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο, μέχρι να φτιάξω μια σχετικά σφικτή ζύμη. Προσθέτω την άχνη, το αυγό και τον 1 κρόκο και χτυπάω για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Step 2 Πλάθω τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη, σε φύλλο με πάχος περίπου 1/2 εκ. Με ένα μικρό στρογγυλό κουπ πατ (ή με κουπ πατ άλλου σχήματος, όπως αστεριού, καμπανούλας κ.ά.) κόβω κομμάτια από τη ζύμη. Αν θέλω, πλάθω τα κομμάτια που κόβω σε κλασικό στρογγυλό σχήμα κουλουριού ή σε κοτσιδάκια. Με τα περισσεύματα ζύμης πλάθω μια άλλη μπάλα, μικρότερη, την ανοίγω και αυτή με τον πλάστη και ξανακόβω κουλουράκια. Συνολικά φτιάχνω 25 – 30 κομμάτια.
  • Step 4 Τα αραδιάζω σε δύο λαμαρίνες ή ρηχά ταψιά, τα οποία έχω στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολάκι χτυπάω το δεύτερο κρόκο αυγού με 1 κουταλιά νερό και με ένα πινελάκι αλείφω τα κουλουράκια.
  • Step 5 Τα ψήνω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.