Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

: 60-70 κουλούρια
: 20 min
: 30 min

Είναι αρωματικά, πολύ αφράτα και δεν λείπουν από το σπίτι τις ημέρες των γιορτών. Ιδανικά για το κολατσιό και το σχολείο αλλά και για τον καφέ μας.

Ingridients
  • 320 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  • ½ κουτ. γλυκού σκόνη μαστίχας
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι, πολύ καλά κοπανισμένο στο γουδί
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι
  • 1 λοβός βανίλιας –τον χαράζουμε κατά μήκος στη μέση με ένα μαχαιράκι και παίρνουμε τα σπόρια (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε 2 κουτάκια σκόνη βανίλιας)
  • ελάχιστο αλάτι
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 ml γάλα
  • 1.400-1.500 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρόκος αυγού, για το άλειμμα
Instructions
  • Step 1 Χτυπάω στο μίξερ χειρός το μαλακωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και σχετικά αφράτο. Προσθέτω το μέλι, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα σποράκια βανίλιας (ή τη σκόνη) και ελάχιστο αλάτι, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν και στη συνέχεια σε υψηλότερη, μέχρι να φτιάξω μια μαλακή και σχετικά αφράτη κρέμα.
  • Step 2 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα και τα αδειάζω στο μείγμα του βουτύρου. Συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και σταματάω τη λειτουργία του μίξερ.
  • Step 3 Προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύω με τα χέρια, μέχρι να φτιάξω μια μέτρια ζύμη (μπορεί να μη το πάρει όλο το αλεύρι γιατί εξαρτάται από το βάρος των αυγών, τη θερμοκρασία κ.λπ.). Τη ζυμώνω για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά για να «ξεκουραστεί».
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180º C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Πλάθω με το μείγμα κουλουράκια σε σχήμα στρογγυλό ή σε κοτσιδάκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί, σε απόσταση 2 – 3 εκ. μεταξύ τους. Τα αλείφω με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνω για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.

Related Posts

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.