Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

: 4 - 6
: 45 min
: 55 min

Ελαφρώς γλυκίζον, γεμάτο αρώματα και με έναν συνδυασμό που εκπλήσσει, το κοτόπουλο με κυδώνια θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στο κυριακάτικο τραπέζι ή σε ένα κάλεσμα.

Ingridients
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό γλυκό κρασί (π.χ. Μοσχάτο Σάμου ή Λήμνου)
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • μερικά φυλλαράκια αρμπαρόριζας (προαιρετικά –θα τη βρείτε στα φυτώρια)
  • 4 μεγάλα κυδώνια, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα το καθένα στα τέσσερα
  • 1 κοτόπουλο βάρους περίπου 1½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιναδρο σε σκόνη
  • 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
Instructions
  • Step 1 Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω το χυμό πορτοκαλιού, το γλυκό κρασί, την καστανή ζάχαρη, τα φυλλαράκια αρμπαρόριζας (αν τα χρησιμοποιήσω), και τα κομμάτια των κυδωνιών και τα βράζω σε χαμηλή φωτιά και με κλεισμένη τη κατσαρόλα, για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Πλένω σκουπίζω και αλευρώνω τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Step 3 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε δόσεις, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Τα πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο και τα αραδιάζω σε ένα μεγάλο ταψί που να τα χωρά άνετα.
  • Step 4 Βγάζω τα κυδώνια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα τακτοποιώ σε μια γάστρα, ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Βράζω το υγρό της κατσαρόλας όπου έβραζαν τα κυδώνια για 10 – 15 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μείνει το μισό. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη μουστάρδα, ανακατεύω και περιχύνω το κοτόπουλο και τα κυδώνια.
  • Step 5 Ψήνω το φαγητό για 45 – 50 λεπτά, μέχρι τα κομμάτια κοτόπουλου να ψηθούν καλά μέχρι το κόκαλο. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με πιλάφι.


Related Posts