Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

: 4 - 6
: 15 min
: 50 min

Το στιφάδο δεν είναι απαραίτητα κοκκινιστό. Εδώ σας το προτείνω με μια αρωματική κρασάτη σάλτσα, σε ένα πιάτο ιδανικό για το χειμώνα που λείπουν οι καλές ντομάτες.

Ingridients
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 μέτριο κοτόπουλο, βάρους 1.200 - 1.400 γρ., κομμένο σε μέτρια κομμάτια–μερίδες
  • 2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 σπόροι μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμυδάκια στιφάδου μαζί με λίγο αλάτι, για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτω το σκόρδο, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και βγάζω όλα τα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα. Τα μεταφέρω σε ένα πιάτο.
  • Step 2 Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνω να σοταριστούν για 2 – 3 λεπτά από την κάτω πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ξεκολλάνε με ευκολία. Τα γυρίζω από την άλλη πλευρά και τα σοτάρω για άλλα 2 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν και εκεί. Ρίχνω ξανά στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
  • Step 3 Σβήνω με το κρασί, το αφήνω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ κι προσθέτω τα μπαχάρια και τη δάφνη. Προσθέτω το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, αφήνω να πάρει μια βράση και χαμηλώνω τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω το φαγητό για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει καλά.
  • Step 4 Παίρνω 2 φλιτζάνια από το ζουμί της κατσαρόλας, το αφήνω να κρυώσει αρκετά και διαλύω εκεί το κορν φλάουρ. Το ξαναρίχνω στην κατσαρόλα, την ανακινώ για να απλωθεί καλά το μείγμα και μαγειρεύω για άλλο 1 λεπτό περίπου, σε μέτρια φωτιά, μέχρι σάλτσα να δέσει. Σερβίρω αμέσως.


Related Posts

ΠΡΕΤΖΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙ & ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

ΠΡΕΤΖΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙ & ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

Διάσημα γερμανικά ψωμάκια που αγαπώ πολύ. Σας δίνω μια πιο «προχωρημένη» εκδοχή τους…