destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ «ΣΟΥΒΛΑΚΙ» ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ «ΣΟΥΒΛΑΚΙ» ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ «ΣΟΥΒΛΑΚΙ» ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

: 6
: 30 min
: 30 min

Πώς κάνουμε ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο να γίνει πιο μοντέρνο και πιο νόστιμο; Απλά πράγματα... το κάνουμε «σουβλάκι» αντικαθιστώντας το ξύλινο με λουκάνικο Φρανκφούρτης.

Ingridients
  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 δισκάκι με φιλέτα, συνολικού βάρους 700 - 750 γρ.)
  • 3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης, καλής ποιότητας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω ένα μέτριο ταψάκι με ένα κομμάτι λαδόκολλας.
  • Step 2 Με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβω κάθε φιλέτο οριζοντίως στη μέση. Εχω έτσι 6 λεπτότερα φιλέτα. Τα βάζω ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομμάτια διάφανης μεμβράνης και τα χτυπάω πολύ καλά με τον μπάτη (το ειδικό ξύλινο σφυράκι κουζίνας) ή με έναν βαρύ και χονδρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να απλώσουν, να γίνουν σκαλοπίνια.
  • Step 3 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον πελτέ με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και με το μείγμα αυτό αλείφω τα φιλετάκια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Τα αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με την πάπρικα και λίγη ρίγανη.
  • Step 4 Παίρνω τις λεπτές φέτες κοτόπουλου και τις τυλίγω γύρω από κάθε λουκάνικο. Υπολογίζω για κάθε λουκάνικο ότι θα χρειαστώ 2 φέτες κοτόπουλου. Έτσι δημιουργώ σουβλάκια που στη θέση της σούβλας θα έχουμε το λουκάνικο.
  • Step 5 Βάζω τα σουβλάκια στο ταψάκι και τα αλείφω με το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Τα πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνω για 25 – 30 λεπτά, μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να ψηθούν ως το κέντρο τους. Τα σερβίρω αμέσως και τα συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.


Related Posts

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

Το κινέζικο τηγάνισμα είναι η απόλυτη μέθοδος μαγειρικής για χορταστικά γεύματα και το κυριότερο, σε χρόνο μηδέν! Ελάτε να δούμε μαζί ποια είναι τα μυστικά του stir-fry ποια τα κατάλληλα υλικά και ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τα καλύτερα κινέζικα πιάτα αλά […]

ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Χορταστική και ανοιξιάτικη πίτα με κοτόπουλο. Αν βρείτε φρέσκα χορταρικά στη λαϊκή μη διστάσετε να αντικαταστήσετε το σπανάκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βλήτα, λάπαθα ή ραδίκια… ότι πιο φρέσκο βρείτε στους πάγκους.



Subscribe