Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

: 4
: 10 min
: 40 min

Φαγητό και συνοδευτικό μαζί, σε μια συνταγή εύκολη, απλή αλλά ιδιαίτερα νόστιμη και χορταστική.

Υλικά
  • 400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε μισό δισκάκι με φιλέτα στήθους), κομμένο σε μικρούς κύβους, όπως το σουβλάκι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 φλιτζ. τσαγιού (800 ml) ζωμός κότας
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι, όχι πικάντικο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό ή κατσικίσιο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τους κύβους του κοτόπουλου με αλατοπίπερο. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρω τους κύβους σε μέτρια φωτιά, για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζω τους κύβους με τρυπητή κουτάλα, τους μεταφέρω σε ένα μπολ, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναρίχνω στην κατσαρόλα τους αλευρωμένους κύβους κοτόπουλου, ανακατεύω και σβήνω με το μισό ζωμό κότας. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 20 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το κάρι και μαγειρεύω για άλλα 10 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
  • Βήμα 3 Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω να βράσει ο υπόλοιπος ζωμός κότας και όταν κοχλάσει ρίχνω το πλιγούρι και χαμηλώνω αμέσως τη φωτιά, για να μην φουσκώσει και αφρίσει το μείγμα. Μαγειρεύω το πλιγούρι για 10 λεπτά, μέχρι οι κόκκοι του να πιουν το υγρό. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με το πλιγούρι με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σπυρωτό. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και, προαιρετικά, προσθέτω 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύω.
  • Βήμα 4 Μοιράζω το αφράτο πλιγούρι σε πιάτα και συμπληρώνω με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του. Προσθέτω από 1 – 2 κουτ. σούπας γιαούρτι σε κάθε μερίδα και σερβίρω.