Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

: 6
: 20 min
: 45 min
           
: 30 min

Ένα κυριακάτικο φαγάκι που απογειώνεται με το πορτοκάλι και τα μήλα. Η μουστάρδα παίζει καθοριστικό ρόλο στη γεύση αφού το κάνει πικάντικο και πεντανόστιμο.

Ingridients
  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από στήθος
  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
  • 1 κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο (προτιμήστε βιολογικές), ολόκληρες ή αν δεν βρείτε μικρές, μπορείτε να πάρετε μεγαλύτερες και να τις κόψετε στη μέση
  • 2 μήλα, πλυμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 80 γρ. μουστάρδα Ντιζόν Condito
  • 150 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβω σε μεγάλους κύβους των 3 εκατοστών.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τους κύβους του κοτόπουλου, τις πατάτες, τα ντοματίνια και τα μήλα. Προσθέτω το χυμό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Ανακατεύω καλά με τα χέρια, σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο, για να μαριναριστούν τα υλικά.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Step 4 Κόβω 4 μεγάλα κομμάτια γερής λαδόκολλας και μοιράζω τα υλικά. Ραντίζω με 3-4 κουταλιές σούπας από τη μαρινάδα και κλείνω προσεκτικά τις λαδόκολλες σε πακέτα.
  • Step 5 Δένω με σπάγκο και βάζω τα πακέτα στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνω για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των πατατών.
  • Step 6 Μεταφέρω το κάθε πακέτο σε μεγάλα πιάτα και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]