Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Κοτόπουλο ζουμερό στο τηγάνι με σάλτσα ψητού

Κοτόπουλο ζουμερό στο τηγάνι με σάλτσα ψητού
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10΄ 30΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Εύβοια
Υλικά Εκτέλεση
  • 1.200 γρ. φιλέτο στήθος κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας χοντροκομμένο μείγμα από πιπέρια
  • 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας κάρυ απαλό
  • 1 σάλτσα για ψητό, διαλυμένη σε λίγο νερό
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • χοντρό αλάτι
Καρυκεύω τα φιλέτα κοτόπουλου με τα πιπέρια, την πάπρικα και το κάρυ. Πιέζω τα καρυκεύματα να κολλήσουν πάνω στα φιλέτα. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει βάζω τα φιλέτα κοτόπουλο. Μόλις πάρουν χρώμα από την μια πλευρά τα γυρίζω και από την άλλη. Περιμένω να πάρουν χρώμα και από αυτή. Χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω το τηγάνι. Αφήνω να ψηθούν τα φιλέτα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί τα γυρίζω μια φορά. Ξεσκεπάζω και ρίχνω το κρασί και την σάλτσα ψητού. Ανακατεύω καλά και αφήνω την σάλτσα να μελώσει.
Βγάζω τα φιλέτα και τα κόβω σε λεπτές φέτες.
Περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω αμέσως.