Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

: 4 - 6
: 20 min
: 1 hr 30 min

Ένας πικάντικος γύρος κοτόπουλο με την πιπεράτη γεύση του κρεμμυδιού. Είναι πανεύκολο να φτιαχτεί στο σπίτι και θα αρέσει σε όλους.

Υλικά
  • 1.200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (από στήθος και μπούτι κομμένο σε λεπτά μεγάλα σνίτσελ)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ketchup
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή 3-4 κλαράκια ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό ή 3-4 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Στρώνω σε επιφάνεια κοπής τις λεπτές φέτες κοτόπουλου και τις αλείφω με τη σάλτσα από τη μια πλευρά . Βάζω τη μια φέτα πάνω στην άλλη και τυλίγω σε ρολό. Δένω σφιχτά το ρολό, με σπάγγο μαγειρικής, και το αλείφω και εξωτερικά γύρω γύρω με τη σάλτσα.
  • Βήμα 4 Βάζω το ρολό στο φούρνο και ψήνω για 1½ ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Βήμα 5 Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο και το κόβω με ηλεκτρικό μαχαίρι ή με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες. Σερβίρω με πίτες για γύρο, πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού.