Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

: 4
: 15 min
: 30 min
           
: 30 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα πιάτο πλούσιο σε υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, το οποίο μας προτείνει με αγάπη η Ντίνα και συμβάλλει απόλυτα στη μυϊκή ενδυνάμωση. Τα μυρωδικά που περιλαμβάνονται στη συνταγή παρέχουν μια πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών και αιθέριων ελαίων. Λεμόνι, μουστάρδα, μπαχαρικά και μυρωδικά αναδεικνύουν την αντιοξειδωτική απόδοση του πιάτου. Άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες- βιταμίνη C, Ε, β-καροτένιο και φλαβονοειδή, με αξιοσημείωτη παροχή ORAC, που αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό της καθημερινής μας απαίτησης- παρουσιάζουν ευεργετικές επιδράσεις τόσο στη λειτουργία της καρδιάς, όσο και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, αποτελεί ένα θωρακισμένο αμυντικό σύστημα και ταυτόχρονα παρέχεται σημαντική προστασία στα αγγεία.

Ingridients
  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 συσκευασία με φιλέτα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα, απαλή
  • λίγο γλυκό μπούκοβο (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 20 - 25 ντοματίνια (1 κεσεδάκι), χαραγμένα ελαφρώς χιαστί
  • 10 - 12 φύλλα πλατύφυλλος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι, κομμένο σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) λευκό βαλσαμικό ξίδι (ή κλασικό βαλσαμικό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα κόβω σε λεπτά μπαστουνάκια, πάχους 1 εκ., τα ρίχνω σε ένα πολύ μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκανίτσα) και προσθέτω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γλυκό μπούκοβο (ή την πάπρικα), το μέλι, τα χαραγμένα ντοματίνια, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη, το βάζω στο ψυγείο και αφήνω το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Κόβω 4 μεγάλα και τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας των 40 εκ. και με ένα πινέλο τα αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό. Βγάζω το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο, προσθέτω τις φέτες λεμονιού και το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύω και πάλι. Μοιράζω το μείγμα στο κέντρο κάθε λαδόκολλας, φροντίζοντας να μοιράσω ισόποσα τα ντοματίνια και τις φέτες λεμονιού και να στραγγίξω κάθε δόση από τα πολλά υγρά, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα (1 – 2 κουτ. σούπας). Ενώνω τις άκρες κάθε λαδόκολλας για να κολλήσουν και τις αλείφω και πάλι με αυγό, εξωτερικά, ώστε να παραμείνουν κολλημένες.
  • Step 4 Βάζω τα πακέτα σε ένα μεγάλο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου  και ψήνω για 30 λεπτά ή μέχρι τα πακέτα να φουσκώσουν (καθώς είναι σφραγισμένα με το αυγό, θα φουσκώσουν από τον εγκλωβισμένο ατμό στο εσωτερικό τους).
  • Step 5 Τα σερβίρω αμέσως, ανοίγοντας τα πακέτα την ώρα του σερβιρίσματος, μέσα στα πιάτα. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι ή πλιγούρι ή σαλάτα με κινόα.
  • Step 6  

Related Posts

ΠΕΝΝΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΠΕΝΝΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Yπέροχη και θρεπτική σούπα από την Ντίνα Νικολάου για τώρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός. Το κοτόπουλο που περιλαμβάνει, τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

 20΄ 40΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο Υλικά Εκτέλεση 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια  (όχι ολόκληρα τα μπούτια,αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε θα τα βρούμε […]