Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 40΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο
Υλικά Εκτέλεση
  • 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια  (όχι ολόκληρα τα μπούτια,αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε θα τα βρούμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, συσκευασμένα σε δισκάκια)

Για το γλάσο

  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
  • 2φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα βαλσαμικού

Για τον πουρέ κολοκύθας

  • 600 γρ. (καθαρό βάρος) καθαρισμένη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μπολ αναμειγνύω όλα τα υλικά για το γλάσο. Βάζω τα κοπανάκια κοτόπουλου στο μπολ με το γλάσο, ανακατεύω καλά με τα χέρια μου ώστε να βραχούν παντού, σκεπάζω το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβω σε κυβάκια την κολοκύθα, τις πατάτες και το κρεμμύδι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα μεγάλο και ρηχό ταψί. Βγάζω το μπολ με τα κοπανάκια και τη μαρινάδα από το ψυγείο και το αδειάζω στο μπολ με τη κολοκύθα. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με την πάπρικα. Ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μίγμα του μπολ στο ταψί, το τοποθετώ στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τα ψήνω για  35 με 40 λεπτά, μέχρι να αποκτήσω μια ωραία ρόδινη κρούστα, αλλά και να ψηθούν τα κοπανάκια μέχρι το κέντρο.
Για να δω αν είναι έτοιμα, κόβω ένα μπουτάκι στο σημείο όπου ενώνεται το ψαχνό με το κόκαλο: αν είναι έστω και λίγο κοκκινωπό ή ροζέ, συνεχίζω το ψήσιμο για 4-5 λεπτά ακόμη.
Αποσύρω από τη φωτιά και παίρνω τα λαχανικά. Τα βάζω σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιώ. Σερβίρω τον πουρέ με τα κοπανάκια και με τη σάλτσα από το ταψί.
Πρόταση
Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζω τον πουρέ με ζακυνθινές σταφίδες. 

Related Posts

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.

ΠΕΝΝΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΠΕΝΝΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Yπέροχη και θρεπτική σούπα από την Ντίνα Νικολάου για τώρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός. Το κοτόπουλο που περιλαμβάνει, τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.