Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ «ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ» ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ

ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ «ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ» ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ

ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ «ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ» ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ

: 6
: 20 min
: 1 hr 30 min
           
: 1 hr

Καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμο και μαλακό κρέας. Μπορείτε να προσθέσετε και τρίτο είδος κρέατος αν σας αρέσει, π.χ. μοσχάρι ή κοτόπουλο, μειώνοντας αναλογικά τις ποσότητες των άλλων κρεάτων. Μην αφαιρέσετε όμως το αρνάκι γιατί αυτό είναι που δίνει την περισσότερη νοστιμιά.

Ingridients
  • 600 γρ. μοσχαρίσια σπάλα (ψαχνό)
  • 600 γρ. χοιρινό μπούτι (ψαχνό)
  • 600 γρ. αρνίσιο μπούτι (ψαχνό)
  • 1½ κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο (προτιμήστε βιολογικές), ξεφλουδισμένες και ολόκληρες ή αν δεν βρείτε μικρές, μπορείτε να πάρετε μεγαλύτερες και να τις κόψετε σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 - 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ή 2 γεμάτες κουτ. σούπας θυμάρι ξερό)
  • 6 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο μας αρέσει), καθαρισμένες και ολόκληρες
  • 1 κουτ. σούπας χονδροσπασμένο μαύρο πιπέρι
  • 3-4 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
  • λίγη ξερή ρίγανη
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω 1½ φλιτζάνι νερό, διαλύω μέσα το ζωμό, ανακατεύοντας καλά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά.
  • Step 2 Πλένω και σκουπίζω καλά τα κρεατικά, τα κόβω σε μεγάλους κύβους των 3 εκατοστών και τους βάζω σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα βαθύ ταψί.
  • Step 3 Προσθέτω τον διαλυμένο ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό), τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστούν τα υλικά.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 5 Βγάζω τους κύβους κρέατος από τη μαρινάδα (την οποία αφήνω κατά μέρος), και τους περνάω σε 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, φροντίζοντας όσο γίνεται να βάλω και από τα 3 είδη κρέατος σε κάθε σουβλάκι.
  • Step 6 Κόβω 4 μεγάλα κομμάτια γερής λαδόκολλας και μοιράζω τα σουβλάκια ανά 3 σε κάθε λαδόκολλα.
  • Step 7 Συμπληρώνω με τις σκελίδες σκόρδου (της μαρινάδας), το θυμάρι και από λίγες πατατούλες. Περιχύνω με 1 – 2 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα και τυλίγω προσεκτικά τις λαδόκολλες σε πακέτα.
  • Step 8 Τα βάζω σε ένα μεγάλο ταψί (προτιμώ στο μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου) και ψήνω για 1 – 1 ½ ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες.
  • Step 9 Ανοίγω κάθε πακέτο, βγάζω τα κρέατα από τις σούβλες και σερβίρω με τις πατατούλες και το νόστιμο ζουμάκι τους.