Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

: 4
: 15 min
: 30 min

Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το γιαούρτι με 200 γρ. ξινή κρέμα ή με ρώσικη κρέμα σμετάνα (θα τη βρούμε σε πολλά καταστήματα με ρώσικα παραδοσιακά προϊόντα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Ingridients
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 8 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 8 μέτρια κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • χυμός λεμονιού κατά βούληση, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα), για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω μαζί τα πράσα, το ξερό κρεμμύδι και τις πατάτες, για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τα κολοκυθάκια και συνεχίζω το ανακάτεμα για άλλα 2 – 3 λεπτά.
  • Step 2 Σβήνω με το ζωμό, τον αφήνω να πάρει μια βράση και χαμηλώνω τη φωτιά. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω τη σούπα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις.
  • Step 3 Την αδειάζω ξανά στην –καλά καθαρισμένη- κατσαρόλα και τη ζεσταίνω σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτω το γιαούρτι και ζεσταίνω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Step 4 Μοιράζω τη σούπα σε πιάτα και ραντίζω με όσο χυμό λεμονιού θέλει ο καθένας. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.