Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙ

: 4
: 15 min
: 50 min

Η αγαπημένη μου χειμωνιάτικη σούπα. Το μπαχάρι δίνει ιδιαίτερη γεύση αλλά όχι παραπάνω απ’ ότι σας προτείνω γιατί υπάρχει κίνδυνος να βγάλει πικρίλα.

Ingridients
  • 1 κιλό ψίχα κολοκύθας, κομμένη σε μέτριους κύβους (θα βρείτε και έτοιμη, καθαρισμένη και κομμένη ψίχα κολοκύθας, σε δισκάκια, σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 καρότο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι, χοντρό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • τα φύλλα από 4 – 5 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό μέρος), ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια πράσα (μόνο το λευκό μέρος), κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. σούπας μπαχάρι, σκόνη
  • 1.200 ml ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190ºC.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω την κομμένη κολοκύθα, την πατάτα και το καρότο. Προσθέτω το χονδρό αλάτι, το μισό ελαιόλαδο, το θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά με τα χέρια μου και αδειάζω όλο το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί, απλωτά.
  • Step 3 Ψήνω τα υλικά για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και το αφήνω κατά μέρος, μέχρι τα υλικά να κρυώσουν.
  • Step 4 Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και σπασμένο μπαχάρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας, μέχρι τα υλικά να σκορπίσουν το θαυμάσιο άρωμά τους.
  • Step 5 Προσθέτω όλο το περιεχόμενο του ταψιού και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Σβήνω με το ζωμό και τον αφήνω να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη δάφνη και χαμηλώνω τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 15 λεπτά.
  • Step 6 Αποσύρω από τη φωτιά και με ένα πιρούνι βγάζω τις δάφνες. Πολτοποιώ καλά τη σούπα στο μπλέντερ (ή στο μούλτι, σε δόσεις). Ξαναρίχνω την πολτοποιημένη σούπα στην (καθαρισμένη) κατσαρόλα και την ανακατεύω για 1 – 2 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
  • Step 7 Τη σερβίρω αμέσως, ζεστή, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.