Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

: 6-8
: 15 min
: 35 min
           
: 20 min

Φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια, άρωμα δυόσμου και τυριά αγαπημένα σε μια πίτα που θα σας κατακτήσει με τη πρώτη μπουκιά.

Ingridients
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • Για τη γέμιση
  • 1 ½ κιλό τρυφερά κολοκυθάκια ή 1 κιλό κολοκυθάκια και ½ κιλό κολοκυθολούλουδα
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με το φύλλωμα
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα χοντροτριμμένη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Τρίβω τα κολοκυθάκια στον τρίφτη τα πασπαλίζω με αλάτι και τα αφήνω σε τρυπητό για 20 λεπτά να αφήσουν τα υγρά τους. Μετά τα στύβω με τα χέρια μου να φύγουν τα υγρά τους.
  • Step 2 Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμυδάκια, τους κολοκυθανθούς ψιλοκομμένους αν τους χρησιμοποιήσω και το ρύζι. Ρίχνω λίγο νερό- μισό φλιτζανάκι- και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά και να μείνουν στεγνά με το λαδάκι τους.
  • Step 3 Σε μια λεκάνη ενώνω τα τριμμένα κολοκυθάκια, το περιεχόμενο του τηγανιού, το μισό φλιτζάνι γάλα και τα υπόλοιπα υλικά. Κρατάω μόνο από τα αυγά τον ένα κρόκο. Λαδώνω ένα μέτριο ταψάκι και στρώνω σουρωτά ή μη τα μισά φύλλα κρούστας ενώ λαδώνω ενδιάμεσα. Ρίχνω το μίγμα της γέμισης και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, σουρωτά ή όχι. Χαράζω τη πίτα σε κομμάτια. Χτυπάω το κρόκο με το υπόλοιπο γάλα και περιχύνω τη πίτα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.