destination taste!

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 2-4
: 15 min
: 55 min

Πολύ χορταστική πρόταση που μπορείτε να το σερβίρετε ως ζεστή σαλάτα. Αν προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.

Ingridients
  • 1 μικρή κολοκύθα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 170 γρ. κινόα λευκή
  • 360 ml νερό
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 100 γρ. σπόρους ροδιού
  • 100 γρ. καρύδια
  • 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτά φιλέτα
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
  • Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C με αντιστάσεις. Κόβω την κολοκύθα στη μέση και αφαιρώ τους σπόρους. Χαράζω τη σάρκα με ένα κοφτερό μαχαίρι, ραντίζω με 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και τοποθετώ τα κομμάτια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί με το κομμένο μέρος προς τα κάτω. Ψήνω την κολοκύθα για 50-55 λεπτά. Αποσύρω τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνω την κολοκύθα να γίνει χλιαρή.
  • Step 2 Πλένω καλά την κινόα με τρεχούμενο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρω το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτω την πλυμένη κινόα και προσθέτω το μετρημένο νερό. Αφήνω να πάρει βράση, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και μισοσκεπάζω την κατσαρόλα. Μαγειρεύω για 12 λεπτά μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό.
  • Step 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω το υπόλοιπο ελαιόλαδο τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το μηλόξιδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνω την μαγειρεμένη κινόα, τα καρύδια, το πορτοκάλι και τα ρόδια και ανακατεύω.
  • Step 4 Γυρίζω τις κολοκύθες με το κομμένο μέρος προς τα πάνω και τις γεμίζω με την κινόα. Πασπαλίζω με τον λιναρόσπορο και τον μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ένα πολύ εύκολο επιδόρπιο που θα λατρέψετε. Φυσικά μπορείτε όποια ποικιλία μήλου αγαπάτε.

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη στο κόσμο λόγω της δουλειάς μου , συχνά ακούω να λένε πως η γαλλική γαστρονομία είναι γνωστή και διάσημη σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι αλήθεια, όμως δεν εμποδίζει ορισμένες χώρες να απαγορεύουν την κατανάλωση μερικών τροφίμων. Παρακάτω θα βρείτε τα […]