Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

: 10 min
: 20 min

Η αφθονία των καλοκαιρινών λαχανικών και φρέσκων μυρωδικών μας δίνει πολλές ιδέες για τη συντήρησή τους ώστε να τα απολαμβάνουμε για αρκετό καιρό και να γεμίζουμε με καλοκαιρινές νότες το καθημερινό μας τραπέζι. Φτιάχνουμε λοιπόν και συντηρούμε πιπεριές και κολοκυθάκια και αιχμαλωτίζουμε τη φρεσκάδα τους σε λιχουδιές που θα συνοδέψουν το κρασί ή το τσίπουρο όταν θέλουμε ένα γευστικό και γρήγορο κέρασμα.

Ingridients
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια, με κομμένες τις άκρες
  • άφθονο ελαιόλαδο καλής ποιότητας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ολόκληρη
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού ή φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη (αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ξερά γιατί δεν έχουν την ίδια φρεσκάδα στο άρωμα, αναζητήστε φρέσκα μυρωδικά σε ένα φυτώριο)
  • 1 μικρή, φρέσκια καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά.
  • Step 2 Στρώνω μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα φούρνου ή σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.
  • Step 3 Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το εργαλείο «μαντολίνο», κόβω τα κολοκύθια κατά μήκος σε λεπτές φέτες, πάχους 1/2 εκ. Τις αλείφω και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνω και τις αραδιάζω στο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη. Τις ψήνω για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντας τις μία φορά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Step 4 Τις αφήνω να κρυώσουν και τυλίγω την καθεμία σε σφικτό ρολάκι. Βάζω τα ρολάκια σε ένα μέτριο γυάλινο βάζο, όρθια ή ξαπλωμένα, γεμίζοντάς το σχεδόν μέχρι επάνω. Συμπληρώνω με ελαιόλαδο και ρίχνω μέσα τη σκελίδα σκόρδου. Βάζω προσεκτικά και το βασιλικό ή τα κλαδάκια θυμαριού ή ρίγανης, καθώς και την καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά).
  • Step 5 Κλείνω καλά το βαζάκι και το βάζω στο ψυγείο. Εκεί διατηρούνται για 1 μήνα. Κάθε φορά που θέλω να σερβίρω, βγάζω όσα ρολάκια χρειάζομαι και τα αφήνω για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, για να ξεπαγώσει το λάδι τους.