destination taste!

ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ Ή ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ Ή ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ Ή ΒΑΝΙΛΙΕΣ

: 6
: 25 min
: 40 min

Αν και η παραδοσιακή γαλλική εκδοχή του γλυκού περιέχει κεράσια, το κλαφουτί μπορεί να φτιαχτεί με όποια φρούτα μας αρέσουν. Καθώς είναι ένα σχετικά ελαφρύ γλυκό, μπορεί να σερβιριστεί και σαν επιδόρπιο στο τέλος του γεύματος.

Ingridients
  • 1 κιλό δαμάσκηνα (ή βανίλιες), ακαθάριστα
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. ζάχαρη + λίγη ακόμα, για τη φόρμα
  • 100 γρ. αμυγδαλόσκονη (τη βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ, σε σακουλάκια)
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 20 γρ. αγελαδινό βούτυρο + λίγο ακόμα, για τη φόρμα
Instructions
  • Step 1 Πλένω και κόβω τα φρούτα στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια.
  • Step 2 Βουτυρώνω μια φόρμα τάρτας με διάμετρο 24 εκ. και την πασπαλίζω με την επιπλέον ζάχαρη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με τη μετρημένη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.
  • Step 4 Ζεσταίνω το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρω τα κομμένα φρούτα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Step 5 Τα στρώνω στην ταρτιέρα και από πάνω αδειάζω την κρέμα που ετοίμασα. Ψήνω το γλυκό για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρόδινη κρούστα στην επιφάνεια.
  • Step 6 Σερβίρω το κλαφουτί χλιαρό, βγάζοντας με ένα κουτάλι ακανόνιστα κομμάτια σε πιάτα.

Related Posts

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

Πεντανόστιμες ατομικές πιτούλες με αφράτη κρέμα γαλατόπιτας αλλά και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Το βύσσινο πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του για να μην δώσει περισσότερη υγρασία στην κρέμα.

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση.



Subscribe