Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΙΜΑΔΟΡΟΛΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ

ΚΙΜΑΔΟΡΟΛΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ

ΚΙΜΑΔΟΡΟΛΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ

: 6 - 8
: 40 min
: 50 min

Κιμάς, τυριά και δυόσμος είναι αχτύπητος συνδυασμός... Εκτός από νόστιμο φαγητό τα ρολά αυτά είναι και ένα θαυμάσιο κέρασμα σε μπουφέ. Είναι εμφανίσιμα, κόβονται και σερβίρονται εύκολα και συνοδεύονται με κάθε λογής σάλτσα της αρεσκείας μας.

Ingridients
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας (κάθε πακέτο περιέχει 10 - 12 φύλλα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, καβουρδισμένο για 4 - 5 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό η γάλα
  • Για τη γέμιση:
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, κατά προτίμηση από σπάλα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το πράσινο μέρος τους, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (θα τα βρείτε σε ματσάκια στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και σε καλά μανάβικα ή σε γλαστράκια στα φυτώρια – αποφύγετε να βάλετε δυόσμο ξερό)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη, κατά προτίμηση μαλακή και όχι πολύ πικάντικη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τον κιμά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να αλλάξει τελείως χρώμα, να στεγνώσει και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τα καρότα, ρίχνω και 1 κουτ. σούπας νερό και συνεχίζω το μαγείρεμα για 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά. Μόλις το μείγμα στεγνώσει και μείνει μόνο με ελάχιστο λάδι, αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτω το δυόσμο, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, τα αυγά, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Step 2 Για τα ρολά: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί. Χωρίζω τα μείγμα του κιμά σε 4 ίσα μέρη.
  • Step 3 Πάνω σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια απλώνω 3 φύλλα κρούστας, το ένα ακριβώς πάνω στο άλλο, και το καθένα ελαφρώς λαδωμένο και πασπαλισμένο με 1 κουτ. σούπας σουσάμι. Απλώνω το 1 μέρος του κιμά κατά μήκος της στενής πλευράς του τριπλού φύλλου και τυλίγω σε ρολό, γυρίζοντας τα πλαϊνά άκρα των φύλλων προς τα μέσα, καθώς τυλίγω, για να σφραγίσω τη γέμιση. Βάζω το ρολό στο λαδωμένο ταψί, στην άκρη, ώστε να χωρέσουν και τα υπόλοιπα ρολά.
  • Step 4 Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με άλλα 3 φύλλα (λαδωμένα και πασπαλισμένα με σουσάμι) και το δεύτερο μέρος κιμά και βάζω το δεύτερο ρολό μέσα στο ταψί, δίπλα στο πρώτο. Κάνω το ίδιο με άλλα 3 φύλλα και το τρίτο μέρος κιμά και το βάζω με τα άλλα ρολά, μέσα στο ταψί. Για το τελευταίο ρολό, ανάλογα με το πόσα φύλλα περιείχε η συσκευασία, θα χρησιμοποιήσω όσα φύλλα έχουν μείνει. Θα έχουν περισσέψει 3 ή 2 φύλλα. Ακόμη και με 2 φύλλα όμως μπορώ να φτιάξω ρολό, αρκεί να το τυλίξω με πιο προσεκτικές κινήσεις, για να μην κοπούν. Αν όμως η συσκευασία περιείχε 10 φύλλα θα έχει περισσέψει μόνο 1 και το τύλιγμα θα είναι δύσκολο. Επομένως, είτε να συμπληρώσω με 1 φύλλο από δεύτερη συσκευασία, είτε θα ψήσω το ρολό σκέτο, χωρίς φύλλο.
  • Step 5 Βάζω και τα 4 ρολά στο ταψί, τα αλείφω με το χτυπημένο και αραιωμένο αυγό, τα πασπαλίζω με το υπόλοιπο σουσάμι και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω τα κιμαδορολά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά ο κιμάς και τα φύλλα να ροδίσουν. Τα σερβίρω ζεστά, κομμένα σε φέτες, και συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.


Related Posts

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην έχει την δική του, αγαπημένη τυρόπιτα. Τόσες παραλλαγές, όσες και ο πληθυσμός της Ελλάδας αφού κάθε σπίτι έχει την δική του, αγαπημένη συνταγή. Με χωριάτικο φύλλο, με σφολιάτα, με χειροποίητο φύλλο βέργας, με ζύμη… Στριφτή, ταψιού, σε ρολό… […]

KΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ GANACHE

KΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ GANACHE

Μοσχοβολιστό και βελούδινο. Ενώ δεν έχει σιρόπι, είναι ιδιαίτερα ζουμερό αφού τα πορτοκάλια του χαρίζουν υδαρή υφή…