Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΙΜΑΔΟΠΙΛΑΦΟ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ

ΚΙΜΑΔΟΠΙΛΑΦΟ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ

ΚΙΜΑΔΟΠΙΛΑΦΟ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ

: 4
: 20 min
: 1 hr

Συνδυάζουμε κύριο και συνοδευτικό πιάτο σε ένα μαγείρεμα με πολλή νοστιμιά και πλούσια γεύση. Αν δεν έχουμε στρογγυλή φόρμα του κέικ χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη, αρκετά βαθιά, ή ένα μέτριο βαθύ ταψάκι, διαμέτρου 24 - 26 εκ. και ξεφορμάρουμε με τον ίδιο τρόπο.

Ingridients
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά ή κιλότο
  • 100 ml κονιάκ (ή λευκό ξηρό κρασί)
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι γλασέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί κρέμα, χτυπημένο για λίγο με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα (μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος, μάραθος, μυρώνια κ.ά.)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη και βαριά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτω τον κιμά, δυναμώνω τη φωτιά και σοτάρω για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς και έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να κομματιαστεί καλά, να ροδίσει καλά και να γίνει σπυρωτός. Σβήνω με το κονιάκ (ή το κρασί), ανακατεύω και προσθέτω τα ντοματάκια με το χυμό τους και το τριμμένο καρότο.
  • Step 2 Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά αλλά να μην στεγνώσει το μείγμα.
  • Step 3 Προσθέτω το ρύζι, 400 – 450 ml βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνω να πάρει μια βράση. Μετριάζω τη φωτιά και μαγειρεύω για 20 – 25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να γίνει και να απορροφήσει σχεδόν όλο το υγρό.
  • Step 4 Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτω τη γραβιέρα, το τυρί κρέμα και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύω πολύ καλά. Αδειάζω το κιμαδοπίλαφο σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
  • Step 5 Το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα και το σερβίρω. Συνοδεύω με μια σαλάτα εποχής.


Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]