Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

: 6
: 15 min
: 50 min
           
: 15 min

Ένα κέικ με ελάχιστα υλικά αλλά τόσο αφράτο που θα το λατρέψετε. Το μυστικό του είναι να ζυγίσετε όλα τα υλικά σύμφωνα με το βάρος των αυγών.

Ingridients
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. περίπου ζάχαρη
  • 200 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 200 γρ. περίπου αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο και κρύο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Για το frosting
  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1-2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2-3 σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 πρέζα αλάτι
Instructions
  • Step 1 Ξεκινάω ζυγίζοντας τα αυγά γιατί από το βάρους τους θα εξαρτηθεί το βάρος των υπόλοιπων υλικών. Αν τα αυγά που θα ζυγίσω είναι 205 γρ. τότε και τα υπόλοιπα υλικά θα τα υπολογίσω με αυτό το βάρος. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
  • Step 2 Βάζω στην κουζινομηχανή τα 4 αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω για 8-10 λεπτά με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω απαλά με το σύρμα και μόλις απορροφηθεί από την κρέμα, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύω με απαλές κινήσεις για να μη χαθεί ο όγκος και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Step 3 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά. Μεταφέρω τη φόρμα από το ψυγείο στο φούρνο και ψήνω για 10 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζω το κέντρο του κέικ. Χαμηλώνω το φούρνο στους 145°C και επαναφέρω τη φόρμα στο φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Το αφήνω για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω το κέικ σε σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Step 4 Για το frosting: Βάζω το βούτυρο στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτω την άχνη, τη βανίλια, το αλάτι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάω προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Το μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Step 5 Διακοσμώ το κέικ με το ροζ φρόστινγκ και πασπαλίζω με ινδοκάρυδο.

Related Posts

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Το δροσερό καρπούζι, γίνεται δροσερότερο αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια αν τη σερβίρετε σε χωνάκι ή τη διακοσμήσετε με μικρές μπάλες φρέσκου καρπουζιού.

GALETTE ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

GALETTE ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

Γρήγορη και πεντανόστιμη galette με ζουμερές βανίλιες, βουτυράτο, τραγανό φύλλο και βελούδινη κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, γιαρμάδες…