Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

: 6-8
: 20 min
: 50 min

Ένα τέλειο κέικ για σνακ, μεζεδάκι ή ακόμα και για να το σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο. Η αλμυρή και δυνατή γεύση από το μπλε τυρί έρχεται σε κόντρα με την γλύκα των σύκων.

Ingridients
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι (8-10 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 100 γρ. αυθεντικό μπλε τυρί Δανίας, Castello Danablu, θρυμματισμένο
  • 200 γρ. ξερά σύκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Λίγα κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  • Step 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα, και το νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.
  • Step 3 Προσθέτω το αλεύρι με την μαγιά και συνεχίζω να «δουλεύω» με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
  • Step 4 Προσθέτω φύλλα από 2-3 κλαράκια θυμάρι, τα ξερά σύκα και το μπλε τυρί.
  • Step 5 Ανακατεύω απαλά για να σκορπίσουν μέσα στο μείγμα και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στο φούρνο για 40-50 λεπτά.
  • Step 6 Ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Το σερβίρω κομμένο σε φέτες.

Related Posts

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΒΑΡΟΣ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΒΑΡΟΣ;

Η απώλεια βάρους είναι μία δύσκολη υπόθεση, ιδίως όταν ό δείκτης της ζυγαριάς δεν ξεκολλάει. Ωστόσο, προτού απογοητευτείτε και παρατήσετε την προσπάθειά σας ελέγξτε τον παρακάτω δεκάλογο: 1. Είστε συστηματική με την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών; Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας […]