Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ & ΤΟΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ & ΤΟΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ & ΤΟΝΟ

: 4-6
: 25 min
: 45 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια πραγματικά πρωτότυπη συνταγή με υψηλή διατροφική αξία, την οποία μάς προτείνει η αγαπημένη μας Ντίνα. Ο τόνος είναι πολύ πλούσιος σε ωφέλημα ω3 λιπαρά και ιδιαίτερα ο συνδυασμός του με το καλαμπόκι, το οποίο προσφέρει μία σπουδαία αντιοξειδωτική ουσία: τη ζεαξανθίνη, παρουσιάζει ως αποτέλεσμα σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση που αποτελεί ασπίδα προστασίας για την καρδιά. Η τριλογία: αγελαδινό βούτυρο, η κρέμα γάλακτος light και η μοτσαρέλα παρέχει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού. Τόσο το ασβέστιο, όσο και οι βιταμίνες Α και D παρέχονται πλουσιοπάροχα μέσω της συγκεκριμένης πρότασης και συμμετέχουν σε ένα διατροφικό «πάρτι» υψηλής θρεπτικής αξίας. Μία ιδανική πρόταση για όλες τις ώρες τις ημέρας σε εκείνους ακολουθούν πρόγραμμα δίαιτας ή και γενικότερα σωστής και ισορροπημένης διατροφής.

Ingridients
  • 4 αυγά
  • 160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο & κρυωμένο + 2 κουτ. σούπας για το σοτάρισμα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 1 βαζάκι τόνο διατηρημένο στο λάδι καλά στραγγισμένο
  • 200 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα ξεπλυμένο και στραγγισμένο ή κατεψυγμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο σοτάρω το κρεμμύδι με το καλαμπόκι. Τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με τη ρίγανη. Τα αποσύρω από τη φωτιά όταν αρχίσουν να ροδίζουν, και τα μεταφέρω σε πιατέλα που την έχω στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Step 2 Χτυπάω τα αυγά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Αποσύρω το κάδο από το μίξερ και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω και ρίχνω το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω τον τόνο θρυμματισμένο, το μίγμα με το καλαμπόκι, την μοτσαρέλα και το αρωματικό. Αλατοπιπερώνω ελαφρά.
  • Step 3 Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα που έχω αλείψει με βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά.

Related Posts

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΚΙΝΟΓΑΛΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΚΙΝΟΓΑΛΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η κινόα ως γνήσιο superfood, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και υψηλές συγκεντρώσεις σε σίδηρο, βιταμίνες Β, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη Ε και φυτικές ίνες.