destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΥΚΑ

: 4-6
: 30 min
: 1 hr

Tο αλεύρι βρώμης έχει μεγάλη διατροφική αξία, με πολλές εδώδιμες ίνες και β-γλυκάνες που συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών τιμών χοληστερόλης.

Ingridients
  • 100 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 175 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. φρέσκα σύκα, καθαρισμένα και λιωμένα με το πηρούνι
  • 2 φρέσκα σύκα κομμένα σε φέτες
  • Λίγη ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω με λίγο βούτυρο μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 22×12 εκ. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν στο μείγμα και να γίνουν σαν κρέμα.
  • Step 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι βρώμη, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ λιώνω τα σύκα μαζί με το γιαούρτι. Ρίχνω τα δύο μείγμα σταδιακά στον κάδο του μίξερ ενώ συνεχίζω την ανάδευση. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Απλώνω τα κομμένα σύκα και τα πιέζω ελαφρά για να μισοβυθιστούν.
  • Step 3 Ψήνω το κέικ στο φούρνο για 1 ώρα. Δοκιμάζω με ένα καλαμάκι και αν βγει στεγνό βγάζω το κέικ από το φούρνο. Το αφήνω για 10 λεπτά να σταθεί και το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρω.

Related Posts

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

Αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού με δυνατό άρωμα και έντονη γεύση. Ανάλογα με το χρώμα τους και τη γεύση τους έχουμε διάφορες ποικιλίες. Εκτός από τα κλασσικά χρυσοκόκκινα ροδάκινα, έχουμε τα νεκταρίνια, τους γιαρμάδες, τα λευκόσαρκα… Απολαύστε τα όλα σε διάφορες συνταγές τώρα που είναι στα […]

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

Η διατήρηση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού εξασφαλίζεται όχι μόνο από την ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών αλλά και εκείνη των υγρών. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, η ανάγκη για επαρκή πρόσληψη νερού αυξάνεται, μιας και η έντονη εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει […]