Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κεφτεδάκια με σύγκλινο σε σάλτσα ντομάτας

Κεφτεδάκια με σύγκλινο σε σάλτσα ντομάτας
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
1 ώρα 30΄ – 35΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Μάνη!
Υλικά Εκτέλεση
 Για τα κεφτεδάκια

  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα
  • 200 γρ. σύγκλινο Μάνης καθαρισμένο από λίπη και δέρμα
  • 1 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2-3 κουτ. σούπας νερό
  • 2 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • ¼ φλιτζ. τσαγιού (50 ml) ελαιόλαδο
  • 1 κρεμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 κρασοπότηρο (150 ml) κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ντομάτα τριφτή
  • 1 συσκευασία ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5 – 6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια
Σε ένα μπλεντεράκι πολτοποιώ το σύγκλινο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το μοσχαρίσιο κιμά και τον κιμά από το σύγκλινο. Ζυμώνω με τα χέρια μας για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτω την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το ελαιόλαδο, και αρχίζω να ζυμώνω, προσθέτοντας λίγο λίιγο το νερό, μέχρι να ετοιμάσω ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πλάθω σε πολύ μικρά κεφτεδάκια σαν καρύδια και τα κρατάω στην άκρη.

Για τη σάλτσα
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτω τον πελτέ και ανακατεύω καλά. Σβήνω με το κρασί και αφήνω για 1 λεπτό, να φύγει το αλκοόλ.
Προσθέτω το ζωμό, την τριφτή ντομάτα, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνω να πάρουν βράση.
Ρίχνω το πετιμέζι, ανακατεύω και προσθέτω τα πλασμένα κεφτεδάκια. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και τα αφήνω να μαγειρευτούν για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Σερβίρω το φαγητό μας με τηγανητές πατάτες ή με ρύζι πιλάφι.


Related Posts

ΛΑΒΡΑΚΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΛΑΒΡΑΚΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα φρέσκα λαβράκια της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνουν στην πεντακάθαρη ελληνική θάλασσα, τρεφόμενα αποκλειστικά με GMO free πιστοποιημένες τροφές.

ΚΥΔΩΝΙΑ… ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ «ΒΡΟΧΑΡΗ»

ΚΥΔΩΝΙΑ… ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ «ΒΡΟΧΑΡΗ»

Στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού έμπαινες από μια αυλόπορτα σε μια μεγάλη αυλή. Είχε πολλά δεντρά1: κυδωνιές, λεμονιές, πορτοκαλιές, μανταρινιές, ρογδιές, μπουρνελιές και δάφνη. Πηγαίνοντας προς την κεντρική είσοδο του σπιτιού είχε πολλές γλάστρες, άλλες πήλινες και άλλες γκαζοντενέκες με βασιλικούς, δίκταμο, έρωντα, […]