Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

: 4
: 15 min
: 40 min

Ένα υπέροχο ορεκτικό που δεν χρειάζεται πολλά υλικά και δύσκολες παρασκευές για να δείξει την αξία του. Το Κεφαλοτύρι Κρήτης παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο και αίγειο γάλα. Η γεύση του είναι αλμυρή και πικάντικη. Σε συνδυασμό με την μαρμελάδα πιπεριάς θα σας ξετρελάνει.

Ingridients
  • 400 γρ. Κεφαλοτύρι Κρήτης, κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • Για την μαρμελάδα πιπεριάς
  • 10 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπερίτσες τσίλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Instructions
  • Step 1 Για τη μαρμελάδα πιπεριάς: Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Απλώνω τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και τις ψήνω μέχρι να μαυρίσει η επιφάνειά τους (φροντίζω να τις γυρίζω τακτικά για να ψηθούν ομοιόμορφα).
  • Step 2 Βγάζω τις πιπεριές από το φούρνο τις αφήνω να κρυώσουν για λίγο, τις ξεφλουδίζω και αφαιρώ κοτσάνια και σπόρους. Τις ψιλοκόβω και τις ρίχνω σε μια κατσαρόλα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
  • Step 3 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ με ένα ραβδομπλέντερ. Ξαναβάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει.
  • Step 4 Αδειάζω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίζω με το καπάκι. Αναποδογυρίζω τα βάζα και τα αφήνω έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρώ τη μαρμελάδα στο δροσερό μέρος.
  • Step 5 Για το κεφαλοτύρι πανέ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 6 Στρώνω μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Βρέχω ελαφρά τα μπαστουνάκια τυριού με λίγο νερό και τα πανάρω. Πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Τα αραδειάζω στη λαμαρίνα και ψήνω για 15 λεπτά.
  • Step 7 Σερβίρω τα μπαστουνάκια τυριού με τη μαρμελάδα πιπεριάς.

Related Posts

ΣΤΡΙΦΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΤΡΙΦΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Γρήγορα και εύκολη πίτα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε παιδικά πάρτι και μαζώξεις. Αρκεί να έχετε τη σφολιάτα και με λίγα υλικά θα εντυπωσιάσετε.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ & ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ & ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Οι μανιταρόταρτες είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Χορταστικές και γευστικές είναι ότι πρέπει για πρώτο πιάτο. Ο συνδυασμός μανιτάρι-μπλε τυρί είναι πραγματικά εξαιρετικός.