Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΡΑΣΟΓΛΥΚΟ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΚΕΡΑΣΟΓΛΥΚΟ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΚΕΡΑΣΟΓΛΥΚΟ ΦΟΥΡΝΟΥ

: 4-6
: 1 hr
: 20 min

Κέικ και τάρτα μαζί… αφράτο μυρωδικό και απόλυτα καλοκαιρινό. Το τέλειο πρωινό!

Ingridients
  • Για τη ζύμη
  • ½ λοβός βανίλιας
  • 150 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 45 λεπτά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη (θα αλέσετε ασπρισμένα αμύγδαλα στο μούλτι μαζί με ελάχιστο κορν φλάουρ, μέχρι να φτιάξετε ψιλή σκόνη ή θα αγοράσετε έτοιμη συσκευασμένη σκόνη αμυγδάλου από τα σούπερ μάρκετ)
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. ζουμερά κεράσια
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Instructions
  • Step 1 Για τη ζύμη: Με τη μύτη ενός μαχαιριού χαράζω το λοβό βανίλιας κατά μήκος στη μέση και τη σέρνω από τη μία άκρη στην άλλη για να πάρω τα αρωματικά σποράκια από το εσωτερικό του.
  • Step 2 Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το μαλακωμένο βούτυρο και το χτυπάω ελαφρώς για να αφρατέψει λίγο. Προσθέτω τα σποράκια της βανίλιας, τη ζάχαρη, την σκόνη αμυγδάλου, το αλάτι και το αυγό και τα χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Step 3 Αλλάζω το εξάρτημα του μίξερ με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, ρίχνω σταδιακά το αλεύρι, κοσκινισμένο και χτυπάω το μείγμα, μέχρι να ετοιμάσω μια μέτρια ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρά μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 22 εκ. Μόλις περάσει η 1 ώρα βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με τον πλάστη την ανοίγω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 26 εκ. και πάχος περίπου 1/2 εκ. Τη στρώνω στη βουτυρωμένη φόρμα, προσεκτικά, καλύπτοντας και τα τοιχώματα και φροντίζοντας να εφαρμόσει καλά. Την τρυπάω με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία (έτσι δεν θα φουσκώσει στο ψήσιμο) και την ψήνω για 10 λεπτά, στο μεσαίο ράφι, μέχρι να δείχνει στεγνή, αλλά μην ροδίσει. Τη βγάζω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει.
  • Step 5 Για τη γέμιση: Με το ειδικό εργαλείο αφαιρώ τα κουκούτσια από τα κεράσια και ρίχνω τα φρούτα σε ένα σουρωτήρι. Τα αφήνω να στραγγίξουν για 15 λεπτά.
  • Step 6 Καθαρίζω τον κάδο του μίξερ και χτυπάω εκεί τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Προσθέτω το τυρί κρέμα και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ.
  • Step 7 Συναρμολόγηση: Αδειάζω τη γέμιση στην ψημένη ζύμη και ισιώνω καλά με μια σπάτουλα. Στην επιφάνεια της γέμισης στρώνω τα κεράσια, σε κύκλους και τα πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη.
  • Step 8 Ψήνω το γλυκό για 15 – 20 λεπτά, σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου. Το αφήνω να κρυώσει, το πασπαλίζω με την επιπλέον άχνη και σερβίρω.

Related Posts

CROQUE ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

CROQUE ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Ένα πρωτότυπο γλυκό τοστ που θα λατρέψουν τα παιδιά και πάνω από όλα θα το φτιάξουν μόνοι τους.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ

Το μαγείρεμα σε μπεν μαρί είναι μια τεχνική που μας επιτρέπει να μαγειρέψουμε ή να ζεστάνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία κάποιο συστατικό ή φαγητό. Χάρη σε αυτή τη τεχνική μπορείτε να μαγειρέψετε ευαίσθητα τρόφιμα που χρειάζονται πιο πολύ προσοχή, όπως η σοκολάτα ή ακόμα και το […]