destination taste!

ΚΕΡΑΣΑΔΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΕΡΑΣΑΔΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΕΡΑΣΑΔΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

: 1,5 λίτρο
: 30 min
: 25 min
           
: 2 hr

Η κερασάδα είναι το αναψυκτικό που λατρεύω. Κόκκινη, φλογάτη και γεμάτη αρώματα. Μπορείτε να την αραιώσετε σε νερό (απλό ή ανθρακούχο), να ραντίσετε το παγωτό σας ή ένα παραδοσιακό ραβανί.

Ingridients
  • 2 κιλά καθαρισμένα κεράσια
  • 800 γρ. ζάχαρη καστανή ακατέργαστη
  • 200 γρ. μέλι
  • 600 ml νερό
  • 3 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 1 λοβό φυσικής βανίλιας
  • Χυμό από 1 λεμόνι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω τα κεράσια και τη ζάχαρη. Σκεπάζω την κατσαρόλα και τα αφήνω για 2 ώρες για να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Step 2 Μεταφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτω το μέλι, το νερό, τους γλυκάνισους και τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για 15 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνω τα κεράσια.
  • Step 3 Κρατάω τα μισά κεράσια μαζί με τους γλυκάνισους και τον λοβό της βανίλιας σε ένα μπολ και τα υπόλοιπα τα βάζω σε μια ψιλή σίτα πάνω από την κατσαρόλα. Πιέζω με ένα κουτάλι για να βγάλουν όλους τους χυμούς τους και επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά. Προσθέτω τον χυμό λεμονιού και βράζω για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  • Step 4 Αφήνω την κερασάδα να κρυώσει, προσθέτω τα ολόκληρα κεράσια με τα μπαχαρικά που έχω κρατήσει στην άκρη (θα συνεχίσουν να αρωματίζουν την κερασάδα) και την σερβίρω αδιάλυτη σε παγωτό μαζί με τα κεράσια ή αραιωμένη σε ανθρακούχο νερό όπως τη βυσινάδα.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.