Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

: 6-8
: 20 min
: 3 hr
           
: 3 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Όταν η θαυμάσια γεύση του κατσικιού συνδυάζεται με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των αρωματικών και με τα διατροφικά συστατικά του βουτύρου, τότε προκύπτει μία υπέροχη συνταγή που φέρει την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας! Γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλότατης βιολογικής αξίας οι οποίες ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα. Παράλληλα, περιλαμβάνει βιταμίνες της ομάδας Β και σίδηρο που τονώνουν το μεταβολισμό, την υγεία των νεύρων και συμβάλλουν στην πρόληψη από διάφορες μορφές αναιμίας. Η παρουσία του βουτύρου στη συνταγή την «απογειώνει» διατροφικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα του στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για γερά οστά. Ο συνδυασμός του ασβεστίου, αντιοξειδωτικών και βιταμίνης D συμβάλει στη διαμόρφωση ενός πολύ πιο ισχυρού αμυντικού συστήματος.

Ingridients
  • 3 - 3½ κιλά κατσικάκι (από χεράκι και κοιλιά)
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, ψιλοτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, ψιλοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ. σούπας μείγμα πιπεριών διάφορα ψιλοτριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας (κοφτή) αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Instructions
  • Step 1 Πλένω και στεγνώνω το κρέας. Σε ένα μπολάκι βάζω το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και την κέτσαπ, ανακατεύω και απλώνω το μείγμα στο κρέας, μέσα έξω. Το βάζω σε ένα ταψί, σκεπάζω με μεμβάνη και το αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C βαθμούς. Σε ένα άλλο μπολάκι αναμειγνύω τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Αλείφω με αυτό το μίγμα το κρέας και το βάζω πάνω σε μια σχάρα την οποία έχω τοποθετήσει σε βαθύ ταψί (αν έχετε μεγάλη γάστρα ακόμη καλύτερα). Πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα φρυγανιάς στο πάνω μέρος του κρέατος.
  • Step 3 Ψήνω στο φούρνο για 1½ ώρα. Γυρίζω το κρέας από την άλλη πλευρά, πασπαλίζω με την υπόλοιπη φρυγανιά και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 1½ ώρα. Μπορώ να σκεπάσω με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα τελευταία λεπτά να βάλω το φούρνο στο γκρίλ και από τις δυο πλευρές για να γίνει η κρούστα τραγανή.
  • Step 4 Σερβίρω το κατσικάκι με δροσερές σαλάτες.