destination taste!

Κατσικάκι τσιγαριαστό με ξινόχοντρο με λαχανικά

Κατσικάκι τσιγαριαστό με ξινόχοντρο με λαχανικά
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
Κατσικάκι: 20΄
Ξινόχοντρος: 20΄
Κατσικάκι: 2 ώρες
Ξινόχοντρος: 20΄-25΄
4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στο Ρέθυμνο!
Υλικά Εκτέλεση
Για το κατσικάκι

  • 1 κιλό κατσίκι (χεράκι), κομμένο σε μερίδες
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    χυμό από 2 λεμόνια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 3 κλωναράκια θυμάρι, φρέσκο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον ξινόχοντρο

  • 200 γρ. ξινόχοντρος
    4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 750 ml καυτό ζωμό λαχανικών
  • 60 γρ. Βιτάμ με βούτυρο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το κατσικάκι: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τα κομμάτια κρέατος. Τα γυρίζω να ροδίσουν από όλες τις μεριές και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω το χυμό των λεμονιών, το μπαχάρι, τη ρίγανη και το θυμάρι, σκεπάζω τη κατσαρόλα και χαμηλώνω πολύ τη φωτιά.
Αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει στο λάδι και να βγάλει τα υγρά του για 2 ώρες.

Για τον ξινόχοντρο: Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι. Προσθέτω τις πιπεριές και το καρότο, αλατοπιπερώνω και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνω το σκόρδο και το ξινόχοντρο και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λαδωθεί και να γυαλίσει ο ξινόχοντρος. Σβήνω με το κρασί και μετά από 3 λεπτά προσθέτω τον καυτό ζωμό λαχανικών. Ανακατεύω καλά και αφήνω το ξινόχοντρο σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει και να μελώσει για 20-25 λεπτά. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω το Βιτάμ με το βούτυρο και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω αμέσως.