Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ

: 4
: 5 min
: 30 min

Όταν φτιάχνουμε πιλάφι με (άσπρο ή με καστανό ρύζι), μετά το μαγείρεμα το αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα, σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα η οποία θα συγκρατήσει τους υδρατμούς από το καυτό ρύζι, φήνοντας το πιο στεγνό, εξαιρετικά σπυρωτό και αφράτο.

Ingridients
  • 500 ml νερό
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, καλά πλυμένος και άκοπος, με τα κοτσανάκια του, (δένουμε το ματσάκι σε δύο σημεία με δύο κομμάτια σπάγκο)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. καστανό ρύζι (το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή είδη υγιεινής διατροφής)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω το νερό, το ματσάκι του μαϊντανού και τη δάφνη και αφήνω να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το ελαιόλαδο και το καστανό ρύζι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Step 2 Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω το ρύζι με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία του (περίπου 25 λεπτά), μέχρι να σωθεί το νερό και το ρύζι να μαλακώσει και να φουσκώσουν οι κόκκοι του.
  • Step 3 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζω με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά –στο διάστημα αυτό το ρύζι θα γίνει ακόμα πιο αφράτο και σπυρωτό.
  • Step 4 Λίγο πριν σερβίρω πετάω το ματσάκι του μαϊντανού και τη δάφνη.