Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΣΤΑΝΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΚΑΣΤΑΝΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΚΑΣΤΑΝΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

: 4
: 15 min
: 35 min

Αν δεν σας αρέσει να καθαρίζετε τα κάστανα, υπάρχουν έτοιμα καθαρισμένα σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Είναι προμαγειρεμένα και συσκευασμένα σε κενό. Μεγάλη ευκολία αλλά θα χάσετε ένα μέρος της γεύσης.

Ingridients
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 500 γρ. βρασμένα και ξεφλουδισμένα κάστανα
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ
  • 1½ λίτρο ζεστό ζωμό κότας
  • 1 κουτ. γλυκού ρας-ελ-χανούτ (θα το βρείτε σε όλα τα μπαχαράδικα και ορισμένα καταστήματα με ανατολίτικα προϊόντα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και προσθέτω τα βρασμένα κάστανα. Σοτάρω για 3-4 λεπτά και ρίχνω το πράσο, το καρότο και το σέλερι. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Step 2 Σβήνω με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τον ζωμό κότας.
  • Step 3 Αφήνω τη σούπα να βράσει για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα.
  • Step 4 Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ απευθείας στην κατσαρόλα ή μεταφέρω τη σούπα σε μπλέντερ και πολτοποιώ εκεί.
  • Step 5 Επαναφέρω τη σούπα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με το ρας-ελ-χανούτ. Ανακατεύω καλά και σερβίρω με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι σε κάθε πιάτο.