Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 8-10
: 20 min
: 1 hr

Καρυδόπιτα σοκολατένια… Ένα γλυκό, σκέτη κόλαση. Κόψτε την καρυδόπιτα σε μικρές μπουκίτσες και σερβίρετέ την σε πιατέλα. Αποκλείεται να αρκεστούν σε ένα μόνο κομμάτι.

Ingridients
  • Για την καρυδόπιτα
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψυχα, χοντροτριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σφηνάκι ΜΕΤΑΧΑ
  • ⅓ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ⅓ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • βούτυρο και λίγο αλεύρι για το ταψί
  • Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κουτ. σούπας ΜΕΤΑΧΑ
  • 1 μπαστουνάκι κανέλα
  • χυμό από ½ λεμόνι
Instructions
  • Step 1 Για την καρυδόπιτα: Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάω μέχρι να αφρατέψει. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω εναλλάξ, ένα ένα τα αυγά με τη ζάχαρη. Συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα.
  • Step 2 Βουτυρώνω και αλευρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Step 3 Αδειάζω το μίγμα του μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το σιμιγδάλι και την καρυδόψυχα και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.
  • Step 4 Προσθέτω το μπέικιν, το ΜΕΤΑΧΑ, το γαρύφαλο, την κανέλα, το μπαχάρι και το κακάο. Ανακατεύω απαλά μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  • Step 5 Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.
  • Step 6 Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω την καρυδόπιτα να γίνει χλυαρή. Χαράζω με ένα μαχαίρι και ρίχνω το σιρόπι σοκολάτας ζεστό. Αφήνω την καρυδόπιτα να κρυώσει και σερβίρω με παγωτό.
  • Step 7 Για το σιρόπι: Βάζω το νερό, τη ζάχαρη την κανέλα και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και βράζω για 6-8 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρώ το ξύλο κανέλας και προσθέτω τη σοκολάτα και το ΜΕΤΑΧΑ. Ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα.

Related Posts

10 ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

10 ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής που ακολουθούμε αλλά και οι «εύκολες» λύσεις που μας έρχονται στο πιάτο (προψημένα φαγητά), στην τηλεόραση (διαφημίσεις), στην πόρτα μας (delivery) μας έχουν κάνει να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες. Ίσως να έχουμε βαρεθεί και το καθημερινό μαγείρεμα και πολλές φορές να καταφεύγουμε […]

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Δοκιμάστε να φτιάξετε την ίδια πίτα αντικαθιστώντας τα δαμάσκηνα με μήλα, αχλάδια, βερίκοκα, φράουλες… ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσεις σας.