Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΡΥΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ

ΚΑΡΥΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ

ΚΑΡΥΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ

: 20
: 40 min
: 40 min

Εκπληκτικά εύκολες, απίθανα σιροπιαστές και τραγανές, φτιάχνονται στη στιγμή και θα εξαφανιστούν το ίδιο γρήγορα! Αντί για καρύδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιστίκια Αιγίνης.

Ingridients
  • Για τις φλογέρες
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας (1 πακέτο –κάθε πακέτο περιέχει 10 φύλλα περίπου)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων
  • Για τη γέμιση
  • 4 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μπισκότα της αρεσκείας σας, τριμμένα (τα τρίβετε στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψιλή σκόνη)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη (διαλέξτε την πιο ψιλή που θα βρείτε στο ράφι)
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας ανθόνερο
  • Για το σιρόπι
  • 4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Instructions
  • Step 1 Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Για τις φλογέρες: Απλώνω τα φύλλα κρούστας ανά δύο, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο και τα βουτυρώνω και τα δύο με το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια κόβω κάθε διπλό τέτοιο φύλλο σε 4 λωρίδες, ίδιου φάρδους. Συνολικά θα έχω φτιάξω περίπου 20 λωρίδες διπλού φύλλου. Μοιράζω το μείγμα της γέμισης σε κάθε λωρίδα και τυλίγω την καθεμία σε ρολό-φλογέρα. Καθώς τυλίγω κατά μήκος, φέρνω και τις πλαϊνές άκρες των φύλλων προς το κέντρο για να σφραγίσω τη γέμιση.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αραδιάζω εκεί τις φλογέρες. Τις βουτυρώνω και αυτές, βάζω το ταψί στο φούρνο και τις ψήνω για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Step 4 Για το σιρόπι: Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό λεμονιού και τα βράζω για 6 – 7 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το σιρόπι να γίνει χλιαρό και με μια τρυπητή κουτάλα βάζω στο σιρόπι τις φλογέρες ανά δύο ή τρεις. Τις σιροπιάζω για 1 – 2 δευτερόλεπτα στο χλιαρό σιρόπι, τις στραγγίζω σε μια σχάρα και τις μεταφέρω σε πιατέλα.

Related Posts

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]



Subscribe