Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΑΡΥΔΕΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΑΡΥΔΕΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΑΡΥΔΕΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

: 30-40
: 15 min
: 20 min

Νοσταλγικό γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων που το φτιάχνω αρκετά συχνά. Γίνεται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά. Διατηρούνται αρκετό καιρό αρκεί να είναι συσκευασμένα. Αγοράστε μικρά σακουλάκια και βάλτε 1-2 κομμάτια στο καθένα. Στολίστε τα με πολύχρωμες κορδέλες και έτοιμο το κέρασμα.

Υλικά
  • 500 γρ. ινδοκάρυδο
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • Λίγα κερασάκια γλασέ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
  • Βήμα 2 Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ινδοκάρυδο, την πούδρα αμυγδάλου και τις βανίλιες. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ.
  • Βήμα 3 Αδειάζω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω μικρές ροζέτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 4 Τοποθετώ από ½ κερασάκι σε κάθε καρύδα και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες τους. Βγάζω τις καρύδες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν.