Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

: 4-6
: 20 min

Για ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα συσκευασμένα φύλλα ρόκας, τρυφερά και απαλλαγμένα από κοτσάνια, που θα βρούμε σε νάιλον σακουλάκια στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Ingridients
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 400 ml χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμένος
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • ⅓ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας (όχι βαλσαμικό)
  • τα φύλλα από 2 ματσάκια ρόκα, πλυμένα και καλά στραγγισμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο σε ένα αντικολλητικό ταψάκι για 2 – 3 λεπτά, στο γκριλ
Instructions
  • Step 1 Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρω τις ροδέλες καρότου για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνω και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το χυμό πορτοκαλιού και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Step 2 Χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύω μέχρι ο χυμός να μειωθεί το μισό και τα καρότα να μαλακώσουν. Προσθέτω το μέλι και την κανέλα και μαγειρεύω για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι. Ρίχνω το ξίδι και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 3 Απλώνω τα καρότα σε μια πιατέλα. Κρατάω κατά μέρος 4 κουτ. σούπας από τη σάλτσα και με την υπόλοιπη περιχύνω τα καρότα. Από πάνω απλώνω τα φύλλα ρόκας και περιχύνω με τη σάλτσα που άφησα κατά μέρος. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με το σουσάμι και σερβίρω.