Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

: 4-6
: 30 min
: 30 min

Ο χυμός από το τρίψιμο των καρότων έχει καταπληκτική, φρέσκια γεύση και υπέροχο άρωμα, καθώς και πολύ ωραίο βαθύ χρώμα.

Ingridients
  • 8 – 10 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • Για τη σάλτσα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • χυμός από 1 μεγάλο ζουμερό πορτοκάλι
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μυρώνια (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Καθαρίζω τα καρότα και τα τρίβω στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε να συγκεντρωθούν εκεί και τα υγρά τους από το τρίψιμο. Στύβω τα καρότα με τα χέρια μας και μαζεύω το χυμό τους (περίπου ¾ φλιτζ. τσαγιού).
  • Step 2 Για τη σάλτσα: Βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ, προσθέτω και το χυμό των καρότων και ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και πυκνόρρευστο μείγμα.
  • Step 3 Βάζω τα τριμμένα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τη σάλτσα και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να μαριναριστεί από τα αρώματα των υλικών.
  • Step 4 Πριν σερβίρω, την ανακατεύω ξανά και τη μεταφέρω σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα.

Related Posts

SMOOTHIES ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

SMOOTHIES ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Ελαφρύ, δροσερό και με υπέροχο άρωμα! Το πρόβειο γιαούρτι έχει μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ελαφρύ και σε συνδυασμό με το καρπούζι και τη μαστίχα γίνονται ένα υπέροχο σνακ με λίγες θερμίδες.

SMOOTHIES ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

SMOOTHIES ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Τα smoothies είναι το τέλειο πρωινό για όλους. Ανάλογα με την εποχή, και τα γούστα σας αλλάζετε τα φρούτα, προσθέτετε μυρωδικά (δυόσμο, μέντα) ή και καρπούς (αμύγδαλα, goji berry, ιπποφαές) για έξτρα βιταμίνες.