Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΑΡΒΕΛΑΚΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΚΑΡΒΕΛΑΚΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΚΑΡΒΕΛΑΚΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

: 4
: 10 min
: 1 hr
           
: 12 hr

Το ψωμί από κίτρινο αλεύρι είναι από τα πιο νόστιμα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αν το φτιάξετε σκέτο, μπορείτε να το διατηρήσετε μέχρι 1 εβδομάδα. Τα μυρωδικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τα γούστα σας.

Ingridients
  • 500 γρ. αλεύρι κίτρινο, Μύλοι Δάκου
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 350 ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού θρούμπι, ξερό
  • 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο με πράσο, Μουταβελής, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι ρίγανη φρέσκια (φύλλα)
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
Instructions
  • Step 1 Βάζω σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το θρούμι και τη μαγιά. Προσθέτω το νερό και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι σχετικά «άγριο» σε υφή. Λαδώνω καλά μια στρογγυλή γάστρα και βάζω εκεί το ζυμάρι. Σκεπάζω με το καπάκι και βάζω στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία. Ρίχνω το λουκάνικο και σοτάρω για 3-4 λεπτά.
  • Step 3 Bγάζω τη γάστρα από το ψυγείο αδειάζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και το ανοίγω με τα χέρια μου. Προσθέτω το λουκάνικο, τη ρίγανη και «διπλώνω» 2-3 φορές.
  • Step 4 Βουτυρώνω καλά την γάστρα μου και τοποθετώ μέσα το ζυμάρι. Κλείνω με το καπάκι, χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και ψήνω για 30 λεπτά. Αφαιρώ το καπάκι και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη. Βγάζω το ψωμί από το φούρνο και το μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσει.