destination taste!

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

: 4
: 30 min

Το πετιμέζι ροδιού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που παρασκευάζεται από το χυμό του ροδιού ο οποίος συμπυκνώνεται με βρασμό μέχρι να μετατραπεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Στο εμπόριο μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών υλικών και μεγάλα σούπερ μάρκετ. Ρόδια φρέσκα δεν υπάρχουν το καλοκαίρι αλλά το φθινόπωρο θα βρείτε άφθονα στους πάγκους της λαϊκής.

Ingridients
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μελιτζάνες λευκές
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 1 πρέζα κανέλα, σκόνη
  • 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λάιμ ή 1 λεμόνι
  • 80 ml πετιμέζι ροδιού
  • 100 γρ. σπόρους ροδιού
  • ½ ματσάκι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • Θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω καλά τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω και τις βάζω απευθείας επάνω στη φωτιά. Ιδανικά τις ψήνω επάνω σε σχάρα κάρβουνου ή σε εστίες γκαζιού. Εναλλακτικά τις ψήνω στο γκριλ του φούρνου. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά και κατά τη διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζω τακτικά μέχρι να μαυρίσει εξωτερικά η φλούδα τους και να μαλακώσει η σάρκα τους.
  • Step 2 Μεταφέρω τις ψημένες μελιτζάνες σε ένα ξύλο κοπής και με ένα μαχαίρι τις κόβω κάθετα στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρώ την μαλακή σάρκα, πετάω τις εξωτερικές φλούδες και ψιλοκόβω με ένα μαχαίρι (δεν τις λιώνω εντελώς).
  • Step 3 Μεταφέρω σε ένα μπολ και προσθέτω το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι ροδιού, τα μπαχαρικά και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω απαλά και μοιράζω το μείγμα σε δύο πιάτα. Σκορπίζω την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τους σπόρους ροδιού. Πασπαλίζω με λίγη ακόμη πάπρικα και θαλασσινό αλάτι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Γρήγορες ταρτίνες, τέλειες για πρωινό ή brunch. Μπορείτε την κρέμα ανθότυρου να την προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τις σερβίρετε.

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Φαγάκι σούπερ με πουρέ πατάτας, σπανάκι και τυριά. Είναι πολύ χορταστικό και εντυπωσιακό. Μπορείτε να το σερβίρετε και σε επίσημο τραπέζι αλλά και σαν κυριακάτικο γεύμα.