Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κανταϊφένιες μπουκίτσες σιροπιαστές

Κανταϊφένιες μπουκίτσες σιροπιαστές
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 30΄ – 35΄ περίπου 8 μπουκίτσες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Ερέτρια.
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 φύλλο κουρού Ζύμη Ψαχνών
  • 200 γρ. φύλλο κανταΐφι Ζύμη Ψαχνών
  • 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη, λιωμένη, για το φύλλο κανταΐφι
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζ. τσαγιού (400 ml) νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κομμάτι ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού και λίγο από το χυμό του
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Για το σερβίρισμα

  • Λίγη κανέλα σκόνη
Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το κομμάτι λεμονιού και την κανέλα και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 15 – 20 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το μείγμα θα πάρει βράση. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω τα σύκα, την κουβερτούρα και την κανέλα και ½ φλιτζάνι από το σιρόπι.

Για τις μπουκίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. 
Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου.
Αραιώνω με τα δάχτυλά μου τις ίνες του κανταϊφιού, μέχρι να αφρατέψει και ραντίζω με 2 κουταλιές υγρή μαργαρίνη.
Παίρνω μια μικρή ποσότητα από κανταΐφι, βάρους 10 γρ., την απλώνω λίγο με τα δάχτυλά μου και βάζω στο κέντρο της 1 κουτ. γλυκού από το μείγμα τη γέμισης. Σκεπάζω τη γέμιση με το κανταΐφι, φτιάχνοντας μια μπαλίτσα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω μπαλίτσες με το υπόλοιπο κανταΐφι και την υπόλοιπη γέμιση και τις αραδιάζω όλες προσεκτικά σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια.
Χωρίζω τη ζύμη κουρού σε κομμάτια βάρους 25 γρ. Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζω από μια μπαλίτσα γεμιστού κανταϊφιού και κλείνω καλά τη ζύμη, πλάθοντας προσεκτικά μια γεμιστή μπαλίτσα, σαν μεγάλο κεφτεδάκι. Συνεχίζω τυλίγοντας με ζύμη όλες τις υπόλοιπες κανταϊφένιες μπαλίτσες και τις αραδιάζω στο ταψί και αλείφω την κάθε μπουκίτσα με λίγη υγρή μαργαρίνη. 
Ψήνω για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν.
Ζεσταίνω το σιρόπι και ρίχνω λίγες λίγες τις κρύες μπουκίτσες. Τις αφήνω για 1-1 ½ λεπτό και τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα. Τις βάζω σε μια μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζω με κανελα.


Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Διαφορετικοί, λαχταριστοί, με το καβουρδισμένο φουντούκι να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση στη γεύση! Η επιτυχία του κουραμπιέ, όμως, βασίζεται στο αληθινό βούτυρο που του δίνει άρωμα, γεύση και τριφτή υφή.