Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κανταΐφι με κρέμα σοκολάτας

Κανταΐφι με κρέμα σοκολάτας
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 45΄ 15΄  1 φόρμα διαμέτρου 20 εκ. 2 ώρες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Τρίκαλα!
Υλικά Εκτέλεση
Για την κρέμα

  • 650 ml γάλα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. βούτυρο

Για τη σοκολατένια σαντιγί

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 100 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο

Για τη βάση

  • 100 γρ. φύλλο κανταϊφι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σιρόπι

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • χυμός από ½ λεμόνι

Για το γαρνίρισμα

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, τριμμένα
Για τη σαντιγί: Λιώνω τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτω το ηλιέλαιο και ανακατεύω καλά. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο. Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Ανακατεύω σε τρεις δόσεις την σαντιγί με τη σοκολάτα μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Αφήνω τη σαντιγί στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσω.

Για την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το γάλα και τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά.
Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζω την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη σκόνη βανίλιας, και τα αυγά και τα χτυπάω με το μίξερ χειρός, μέχρι να αναμειχθούν καλά και να γίνουν ένα πηκτό μείγμα. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνω λίγο-λίγο το ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ρίχνω στο μπολ με τα χτυπημένα υλικά, δουλεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι το καινούριο μείγμα που θα προκύψει να γίνει λείο και σχετικά ρευστό. Το αδειάζω στην κατσαρόλα και ανακατεύω γρήγορα και έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κάνει μεγάλες φουσκάλες. Αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω τη σπασμένη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί και αφήνω την κρέμα να κρυώσει.

Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και τα ζεσταίνω για 5 – 6 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν μια βράση. Αποσύρω και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Για τη βάση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Απλώνω εκεί το κανταΐφι και το αραιώνω λιγάκι με τα χέρια μου για να απλωθεί σε όλο τον πυθμένα. Το περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και βάζω το ταψάκι στο φούρνο. Ψήνω το κανταΐφι για 15 λεπτά, μέχρι απλώς να ροδίσει απαλά και να στεγνώσει. Το βγάζω από το φούρνο και, όπως είναι καυτό, το περιχύνω με το κρύο σιρόπι. Το αφήνω για 5 λεπτά.

Συναρμολόγηση: Απλώνω επάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι την κρέμα σοκολάτα. Ισιώνω την επιφάνεια σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα.
Βγάζω τη μεμβράνη, ξεφορμάρω το γλυκό σε μια πιατέλα και απλώνω την σοκολατένια σαντιγί, ανασηκώνοντάς την με ένα πιρούνι για να κάνει κορυφές (αν θέλω, τη βάζω σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζω ροζέτες σαντιγί στην επιφάνεια της κρέμας). Πασπαλίζω την επιφάνεια με τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Σερβίρω αμέσως.


Related Posts

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Υπέροχη, δροσερή, βελούδινη κρέμα, ψημένη στο φούρνο. Το Κουαντρό (ένα ιδιαίτερο λικέρ με γεύση πορτοκαλιού) δυναμώνει τη γεύση της κρέμας και δίνει ωραίο χρώμα στο σιρόπι.